Koledar je funkcionalno orodje, ki nam pomaga pri organizaciji časa in ga uporabljamo skozi celo leto. Zaradi tehnološkega razvoja danes živimo v digitalni dobi in zato pogosto uporabljamo digitalne koledarje na telefonu in računalniku, vendar so tiskani koledarji še vedno priljubljeni, saj imajo pomembno vlogo. Tisk koledarjev je proces, ki združuje oblikovanje, umetnost in tehnologijo. Ker leto počasi prihaja h koncu, je sedaj čas, ko je potrebno načrtovati tiskanje koledarjev za prihajajoče leto. Koledarji so odlično poslovno in promocijsko darilo strankam, kupcem, zaposlenim in poslovnim partnerjem. Za tisk koledarjev je potrebno izbrati dobrega in kvalitetnega ponudnika, ki bo ugodil željam in potrebam naročnika, zato obiščite tisk24.com/digitalni-tisk/tiskovine/koledarji, kjer lahko svoj koledar naročite že v nekaj klikih. 

Tisk koledarjev

Koledarji so priljubljeni prav zaradi svoje funkcionalnosti, saj nam že dolgo časa služijo kot orodje s katerim si organiziramo čas, obeležimo pomembne dogodke in načrtujemo svoje obveznosti. Obstaja več vrst koledarjev: stenski koledarji, žepni koledarji, mesečni koledarji, letni koledarji in personalizirani koledarji. Na spletni strani tisk24.com boste našli široko ponudbo koledarjev. Eden izmed najbolj priljubljenih vrst koledarjev so personalizirani koledarji, saj lahko tako ustvarite unikaten koledar, ki je odličen za darilo ali promocijo vašega podjetja. Vse kar je potrebno za naročilo takšnega koledarja je, da izberete 12 fotografij, za vsak mesec po eno. Za oblikovanje in tisk koledarjev pa poskrbijo oni. Prav tako so koledarji odlično orodje za promocijo iz več vidikov. Poleg njihove dolge življenjske dobe in praktičnosti, so tudi cenovno ugodna vrsta promocije. Koledarji so vedno postavljeni na vidno mesto, kar omogoča stalno promocijo vašega podjetja in tako lahko tudi utrdijo vašo blagovno znamko.

Tisk koledarjev je proces, ki zajema tudi oblikovanje koledarja pred tiskom. Izbrati je potrebno barve, tipografijo oziroma vrsto pisave, velikost pisave in postavitev elementov. Tiskanje je možno na različne materiale, za tisk pa se uporabljajo različne tehnike.